tiistai 4. maaliskuuta 2014

Uusi aika.

Taas kerran takana on isojen valintojen viikko. Päätin eilen saattaa päätökseen lähes kaksi vuotta sitten aloittamani työn - nimittäin musiikkiblogini. Vanhan on väistyttävä uuden tieltä ja jotenkin oli odotettavissa, että kun tässä on kaikki muukin "edellisestä elämästä" saanut kyytiä, tulisi jossain vaiheessa myös tuon blogin aika. Tiedätte mistä blogista puhun.

Musiikkiblogini ehti kahden vuoden olemassaolonsa aikana saavuttaa uskomattomia asioita. Monella tapaa se saavutti omassa muodossaan huippunsa, josta ei ollut enää tie kuin alaspäin. Viimeiset kuukaudet, kuten tännekin olen raportoinut ovat olleet todella rankkoja. Motivaatio jatkaa blogin vaalimalla linjalla on ollut nollassa. Yksittäisten juttujen muuttaminen blogissa ei olisi riittänyt. Oli aloitettava alusta.

Musiikkibloggaajan urani ei siis ole ohi. Olen inspiroituneena uudesta kehitellyt uutta blogia. Uudesta blogistani tulee kaikkien virheistä oppimieni asioiden jalostama kaksipistenollaversio vanhasta blogistani. Blogi jatkaa suomenkielisenä ja suomalaiseen musiikkiin painottuneena. Siinä oikeastaan suurimmat linjaukset, jotka tulevat pysymään ennallaan. 

Blogin nimi muuttuu. Blogin sisältö muuttuu. Blogin ulkoasu muuttuu. Blogi siirtyy takaisin Bloggeriin. Blogi tulee menettämään kaikki, tai ainakin suuren osan lukijoistaan. Mutta jos jumalat suovat, kaksi vuotta tästä päivästä uusi (silloin jo vanha) blogini tulee olemaan isompi kuin vanha blogini koskaan. Eikä ainoastaan vähän, vaan ihan megasti.

Minä kun en olekaan your average music blogger. Kaverini tiivisti hyvin uuden linjaukseni Facebook-keskustelussamme: "Suomessa ei olekaan vielä yhtään intohimoista musiikkiblogia." Johon vastasin: "Ei, ei olekaan, mutta pian on!" Eikä uudesta blogistani tule ainoastaan intohimoinen, vaan myös kunnianhimoinen. Siinä missä muut kirjoittavat musiikkiblogeja itselleen, minä kirjoitan lukijoille. Siksi haluan blogistani paremman.

Minulla kun on tämä ihana pikku Riemusta-blogi, jota kirjoitan vain itselleni. Minun ei tarvitse kirjoittaa mitään muuta itselleni. Tähtään siihen, että joku päivä  kirjoitan musiikista vielä ammatikseni. Oli se sitten blogiin, tai jonnekin muualle. Nyt kuitenkin tiedän, että olen löytämässä balanssia ja myös, että uudesta musiikkiblogistani tulee fantastinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti